UNDER CONSTRUCTION

paragarepublic@gmail.com

Sunday 17 June 2012

Εθνική Ελλάδας κι Εκλογές

Η ηρωική ευρωπαϊκή επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας έχει ένα χοντρό εκλογικό συμβολισμό: Μένουμε Euro με το σπαθί μας

Σε ένα πρώτο επίπεδο, ο συμβολισμός βοηθάει τον Σαμαρά: Το ευρώ ήταν λέξη-κλειδί της ρητορικής του, άρα τον ωφελεί. Θα είχε μεγαλύτερη επίπτωση πάντως αν σκόραρε κι ο… Σαμαράς. (έπαιξε καλά είναι η αλήθεια).

Όμως υπάρχει και ισχυρό το πατριωτικό στοιχείο. Εθνική μαγκιά. Η hard core λαϊκή δεξιά είναι αντιμνημονιακή. Στην πιο φυσιολογική εκδοχή ψηφίζει ΑΝΕΛ και σε λιγότερο πολιτισμένη μορφή δαγκωτό ΧΑ (υποπτεύομαι τους τύπους με τις περικεφαλαίες και τα τατού με το 300, έλεος)

Έλα όμως που βοηθάει και τον ΣΥΡΙΖΑ: Αφού κερδίσαμε μόλις (ξανα)μπήκαμε στο ευρώ – με τσαμπουκά και μονομερώς άμα λάχει. Τους ψαρώσαμε, δεν τολμάνε να μας πετάξουν έξω. Αυτοπεποίθηση. Μας παίρνει να διαπραγματευτούμε σκληρά τώρα που δείξαμε ηρωισμό. Βέβαια πάντα υπάρχει ο επόμενος γύρος, αλλά ρίξαμε την πρώτη. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, «βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Η σημερινή ανέλπιστη νίκη κρύβει ευκαιρίες για όλους. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που δεν το σώζει τίποτα, το ΚΚΕ που δεν αποπροσνατολίζεται και τη ΔΗΜΑΡ που δε βλέπει μπάλα.

No comments: