UNDER CONSTRUCTION

paragarepublic@gmail.com

Tuesday 1 November 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που το βρίσκουν καλή ιδέα. Δεν καταλαβαίνω την αρνητική αντίδραση, ειδικά από την αριστερά. Δε γίνεται να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση, στην ευρωζώνη, στις τράπεζες και όταν μπαίνει το ερώτημα επί τάπητος να λέμε ότι είναι εκβιασμός! Εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση εκβιάζει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καιρός να εκβιάσει και τον λαό. Σε μια τελική ο εκβιασμός είναι πραγματικός και δεν τον επινόησε η κυβέρνηση (παρότι έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κάνει χειρότερο).

Και οι όροι της δανειακής σύμβασης έχουν υπαγορευτεί από τους Ευρωπαίους, σιγά μην έχουν ρωτήσει τους δικούς μας. Η Ευρώπη, καλώς ή κακώς αυτό προσφέρει Αυτή είναι η μία επιλογή. Take it or leave it. Αν δε μας αρέσει κι αν έχουμε τα άντερα ας ψηφίσουμε οχι κι ας αναλάβουμε τις συνέπειες. Είμαστε ή δεν είμαστε κυρίαρχος λαός;

Φοβάμαι βέβαια πως το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Παραείναι επικίνδυνο. Το πιθανότερο είναι να πέσει η κυβέρνηση και μάλιστα σύντομα. Πάντως δεν του το’χα του ΓΑΠ! Ο τύπος κατάφερε να ανακατέψει όλη την Ευρωζώνη με την ιδέα του!

No comments: